top of page

טובות השתיים מן האחת: "לימור ונירית ליווי שיווקי לעסקים"

לימור פחטר (51) ונירית חוגי (48) הכירו בתחילת הלימודים לתואר הראשון. המפגש בין השתיים הוליד חברות קרובה ושנים לאחר מכן, גם שותפות עסקית מצליחה. וכמו שהן מלוות זו את זו בתחנות החיים, הן מלוות ומייעצות לעסקים. "הפגישות איתנו מתקיימות סביב שולחן עגול ובכוונה. כל פגישה היא סיעור מוחות ואנחנו מרגישות מהר מאוד 'שותפות' של כל לקוח היושב איתנו סביב אותו שולחן ושומרות לו חזק גם על התקציב." פחטר מספרת.

העסק שלהן עובד מזה 11 שנים, ובמסגרתו הן מלוות עסקים בתחום השיווק. חוגי מרחיבה: "מרבית העסקים שאנחנו מלוות הם של נשים, שהן גם אימהות, בנות, רעיות ובעלות עסק על כל האתגרים שקשורים בכך. אנחנו עובדות גם עם גברים, אבל כאלו שמחוברים לצד הנשי שלהם. אני מתכוונת לגברים סובלניים עם אורך רוח, כי אנחנו עושות כי לגברים יש נטייה לרצות לראות תוצאות מהירות. בנוסף, אנחנו עובדות גם עם המגזר החרדי."

הן עובדות עם עסקים במגוון רחב של תחומים; ממטפלות, דרך גרפיקאיות, אדריכליות והרשימה עוד ארוכה.

איך השגתן את הלקוח הראשון?

נירית עונה: "אחרי שילדתי, קיבלתי גלוית קידום מכירות למוצר שקשור בתינוקות. החלטנו לפנות לבעלת העסק ולהציע לה את השירותים שלנו. אחרי כמה שיחות היא לקחה אותנו כיועצות. בנינו תכנית עבודה, ואחרי כמה שנים היא חזרה להמשך תהליך כי העסק גדל."

כמה חשובה התמיכה מהבית ומבן הזוג כשיוצאים לעצמאות?

נירית: "אם אין את התמיכה הזאת מאוד קשה להיות עצמאית. צריך אופי מאוד חזק כי יש המון קולות רקע שתמיד מנסים להוריד עם סיבות של למה לא כדאי, וכמה זה מפחיד. תמיכה זה אחד מגורמי המפתח."

איזה יתרונות יש בקריירה עצמאית?

נירית: "חופש מחשבתי לפתח רעיונות ולתכן קדימה. אמנם זה מחייב לדבוק בתוכנית, אבל אז, השמיים הם הגבול. שיתופי פעולה, רעיונות להתפתחות, הרצאות ועוד. בעוד שאם את שכירה יש לך את המשבצת שלך. אפשרות הקידום היא עד גבול מסוים, וכעצמאית הכל בידיים שלך. את אדון לעצמך."

מה החסרונות בלהיות עצמאית?

לימור: "זאת לא הכנסה בטוחה. העסק שלך מושפע מאלמנטים שלא תמיד חלים על שכירים. אם קהל היעד שלך הוא נשים, לדוגמא, או אמהות, ליתר דיוק, את יכולה לצפות לביטולי פגישות מהרגע להרגע בשל מחלת ילד, חופשות וכד'. עונתיות של עסק זה דבר מורגש בעסקים קטנים ועצמאיים. זאת לא הכנסה קבועה בכל חודש. וקושי נוסף זה שאת צריכה להתמודד עם מצבים, גם אם הם נעימים ושמחים, לבד."

מהניסיון שלכן, מה הקשיים הכי גדולים שעומדים בפני בעלי עסקים קטנים?

לימור: "משאבים של זמן ותקציב לניהול וקידום העסק. חלק גדול מקהל היעד שלנו הן אמהות, אשר בתקופה של חופשות פשוט מכניסות את העסק ל hold, על אף שברור להן שהן מסכנות בכך את קיומו. זה יכול להיות גם בחגי תשרי וגם בפסח שהעסק מושבת. אחר כך להרים אותו בחזרה זה מאוד קשה."

כמה נשים מצליחות להקים עסק מאפס, להפוך אותו למצליח, ולגרום לו לעלות למגרש של הגדולים?

לימור: "מעט מאוד. אבל חשוב לזכור שהצלחה היא דבר יחסי. אחרי הפגישה הראשונה איתנו, אנחנו מגדירות משימות ויעדים שנה קדימה. יש כאלה שהיעד שלהן הוא 5,000 שקלים לחודש, וכאלה שהיעד שלהן 50,000 שקלים בחודש. מדובר על נשים שונות עם סט כלים אחר, וכל אחת מגדירה הצלחה בהתאם ליעדים שלה."

איזה טיפים אתן יכולות לתת לעצמאיות בתחילת הדרך?

נירית: "לשבת עם עצמך ועם הקרובים אליך ולעשות טבלת יתרונות וחסרונות, בצורה מושכלת ולא מתוך החלטה נמהרת או חפוזה. לדבר עם אנשים שיש להם עסקים ולשמוע מהם. גם ללכת לקבל תמיכה מאנשים שלא ידברו מתוך הפחדים שלהם. להקיף את עצמך בסביבה תומכת. לראיין בעלי עסקים מצליחים כדי לקבל מהם השראה, דרך וובינרים או הרצאות. לדאוג שיש לך מספיק תקציב בשביל לכלכל את עצמך בתקופה הראשונה, שההכנסה כנראה תרד בהשוואה למה שהיה קודם."

לימור: "ובראש ובראשונה להבין מי קהל היעד, ולא לפחד לבקש עזרה מאנשים ומאנשי מקצוע."

WhatsApp Image 2019-09-16 at 10.32.59.jp

נירית חוגי (ימין) ולימור פחטר . צולם ע"י עדי זלק וינר

לימור פחטר ונירית חוגי – ייעוץ שיווקי לעסקים נירית חוגי: 054-7330351 | לימור פחטר: 054-6939796

bottom of page